Skip to main content
AjankohtaistaKoulutukset

10.10.2024 — Koulutus: Mielenterveyden häiriötason tunnistaminen auttamisen välineenä

By 10.4.202419 huhtikuun, 2024No Comments

Aika: torstaina 10.10.2024 klo 12.00-15.00
Paikka: webinaari

Vaikeasti oirehtivan asiakkaan auttaminen helpottuu merkittävästi, kun työntekijällä on kyky ymmärtää mielenterveyden häiriöiden syntydynamiikkaa ja ilmenemistapoja ihmisen elämässä.

Kaikelle inhimilliselle käyttäytymiselle on olemassa mieli – se täytyy vain löytää.

Tämän ajan psykiatriassa käytössä olevat tautiluokitukset pyrkivät kuvaamaan usein vain näkyviä oireita ja jaottelemaan sairaudet niiden avulla erilaisiin diagnooseihin erottelematta sitä, että saman oireen taustalla olevat syyt voivat olla eri ihmisillä aivan erilaisia. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää mielenterveyden häiriötasojen jaottelu ja syntytapa.

Psykoanalyyttinen häiriötasojen jaottelu poikkeaa lääketieteessä käytetyistä diagnooseista ja perustuu siihen ajatukseen, että ihmisen mielenterveyden ongelmat voidaan jakaa kolmeen eri vakavuusluokkaan sen perusteella, kuinka ihmisen mielen perusrakenteet ovat kehittyneet tai jääneet kehittymättä – luokat ovat neuroottinen, rajatilatasoinen ja psykoottinen.

Ihmisen häiriötason syvyys vaikuttaa siihen, miten hän paitsi itse kokee itsensä ja maailmansa, myös sen miten hän on autettavissa.

Koulutus tarjoaa työntekijälle tietoa ja ymmärrystä mielenterveysongelmien syntytavoista, keinoja hahmottaa miksi asiakas oirehtii juuri niin kuin oirehtii ja millä tavoin asiakas voisi olla autettavissa.

Koulutus sopii kaikille sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalla työskenteleville ammattilaiselle, jotka ovat kiinnostuneet löytämään lisäymmärrystä ja keinoja kohdata eri ikäisiä mielenterveysongelmista kärsiviä asiakkaita.

Kouluttaja:

Kouluttajana toimii sosiaalihuollon palveluiden asiantuntija, kouluttaja ja työnohjaaja Heidi Helmiluoto.

Heidillä on yli 20 vuoden kokemus sekä lastensuojelutyöstä että päihde- ja mielenterveystyöstä. Heidin erityisosaamista on päihde- ja mielenterveysongelmaisten vanhempien kanssa tehtävä työ, varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen ja vauva-ajan työskentely sekä ylisukupolvisen traumatisoitumisen äärellä työskenteleminen. Heidi on kehittänyt viime vuosina myös vaikuttavaa työmenetelmää epävakaan vanhemmuuden vakauttamiseksi.

Heidillä on pitkä kokemus päihde – ja mielenterveysongelmaisten sekä kehityksellisesti traumatisoituneiden asiakkaiden kohtaamisesta ja kuntoutuksesta

Heidillä on useita täydennyskoulutuksia liittyen terveen persoonan kehitykseen ja sen häiriintymismuotoihin, kiintymyssuhdehäiriön arviointiin ja hoitoon sekä kehityksellisen trauman/epävakauden hoitoon

 

Hinta ja ilmoittautuminen:

Koulutuksen hinta on 136,40 euroa (sis ALV 24 %). (Veroton hinta 110 euroa/osallistuja) Koulutuksesta ei toimiteta tallennetta.
Ilmoittautuminen on avoinna 4.10.2024 saakka. Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi.

Osallistumislinkki koulutukseen ilmoittautuneille lähetetään viimeistään vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Jos et ole saanut osallistumislinkkiä (eikä se ole sujahtanut roskapostikansioon), olethan yhteydessä osoitteeseen merikratos.koulutus@merikratos.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan koulutukseen!

Merikratos kouluttaa

Merikratos kouluttaa räätälöidysti ammattilaisia ja työyhteisöjä. Suunnittelemme mielellämme toiveidesi mukaisen koulutuksen ja teemme tarjouksen organisaatiollesi. Lähetä meille tarjouspyyntö alla olevasta painikkeesta, niin keskustellaan lisää!