Skip to main content
AjankohtaistaKoulutukset

10.5.2023 — Koulutus: Asiakkaana epävakaa persoona ja tehtävänä vanhemmuuden vakauttaminen – mission impossible?

By 13.12.2022No Comments

Aika: keskiviikko 10.5.2023 klo 9.00–15.30
Paikka: Teams-webinaari

Koulutus tarjoaa keinoja ymmärtää ja kohdata niitä asiakasvanhempia, joiden kohtaaminen on kaikille ammattilaisille usein vaikeinta ja jotka olisi kuitenkin voitava kohdata vähintään lapsen edun varmistamiseksi ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Usein kyseessä on perhe, jossa kärsitään mielenterveys ja – tai päihdeongelmista, väkivallasta, arjen hallinnan riistäytymisestä, eristäytymisestä, jaksamattomuudesta ja tämän kaiken kieltämisestä osin tai kokonaan. 

Koulutuksessa käydään läpi: 

  • millaisina psykiatrisina häiriöinä ja elämänhallinnan haavoina varhaislapsuudessa tapahtuneet kaltoinkohtelu ja laiminlyönti näyttäytyvät aikuisuudessa?
  • miten ne vaikuttavat kykyyn toimia vanhempana?
  • millaiset keinot ja työotevakauttavathaavoittunuttavanhemmuutta?
  • miten lähestyä vastustavaa, haavoitettua vanhempaa?
  • miten suojella lasta siltä, ettei vanhempien trauma ja pahoinvointitaakka siirry lapselle?

Koulutus koostuu yhdestä etäopetuspäivästä, joka toteutetaan lähiopetuksena. Koulutus sisältää teoriatietoa persoonan epävakauden kehittymisestä ja taustasyistä, käytännön esimerkkejä asiakastyöstä sekä työkaluja oman työn tueksi epävakaiden asiakkaiden kohtaamiseen. Koulutettavilla on mahdollista päästä myös vuorovaikutukseen pienryhmäkeskustelujen kautta. Koulutus on täydennettävissä lisäosilla teemaan liittyen. 

Kohderyhmä:  

Koulutus on suunnattu kaikille vaativien perheiden kanssa työtä tekeville lastensuojelun, sosiaalihuollon, kasvatusalan ja terveydenhuollon ammattilaisille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Kouluttaja:

Kouluttajana toimii sosiaalihuollon palveluiden asiantuntija, sosionomi YAMK, työnohjaaja ja Minätilatyöskentelykouluttaja Heidi Helmiluoto.

Ota yhteyttä:

Heidi Helmiluoto
050 911 6054
heidi.helmiluoto@merikratos.fi

 

Hinta ja ilmoittautuminen:

Koulutuksen hinta on 105,00 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 84,68 euroa / osallistuja)

Ilmoittautuminen koulutukseen 14.4.2023 mennessä!