Skip to main content
AjankohtaistaKoulutukset

18.9.2024 — Koulutus: Neuropsykiatrista oirehdintaa vai hukassa olevaa vanhemmuutta?

By 10.4.202411 huhtikuun, 2024No Comments

Aika: keskiviikkona 18.9.2024 klo 12–15.30
Paikka: Teams-webinaari

Koulutus tarjoaa ymmärrystä ja tietoa siitä, mitä kaikkea lapsen tai nuoren hankalan käyttäytymisen taustalla voi olla. Lapsen tai nuoren hankalalle käytökselle on aina olemassa jokin mieli. Koulutuksessa selityksiä vaikealle käytökselle etsitään tarkastelemalla lapsen neurologiaa sekä traumatisoivia kasvuolosuhteita.

Koulutuksessa käydään läpi

  • Käydään läpi muutamia arjessa esiin tulevia ADHD:n ja autismikirjon oirekuvia ja sitä, miten voisimme lasta ja nuorta niissä tukea
  • Millaisina psykiatrisina häiriöinä, käyttäytymisen ja tunteidenhallinnan haavoina epäsuotuisat kasvuolosuhteet ja hukassa oleva vanhemmuus voivat näyttäytyä?
  • Miten neurologiset haasteet ja kehityksellinen trauma vaikuttavat lapsen tai nuoren kykyyn oppia, keskittyä ja toimia odotetulla tavalla?
  • Miten kohdata ja tukea hankalasti oirehtivaa lasta?

Koulutus toteutetaan verkossa. Koulutus sopii lasten ja nuorten kanssa ammatikseen työtä tekeville sekä kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Kouluttajat

Sosiaalihuollon palveluiden asiantuntija, kouluttaja ja työnohjaaja Heidi Helmiluoto.

Heidillä on yli 20 vuoden kokemus sekä lastensuojelutyöstä että päihde- ja mielenterveystyöstä. Hän on erikoistunut kehityksellisen trauman sekä kiintymyssuhdehäiriöiden tunnistamiseen ja hoitoon. Heidin erityisosaamista on selvitellä mistä kenenkin inhimillinen kärsimys kulloinkin syntyy yksilön oman ja perheen historian valossa. Hän keskittyy kaikessa työssään mielellistämään niin asiakkaille kuin työntekijöille haasteiden taustasyitä ja ymmärrettävyyttä. Heidin työskentelyssä sekä koulutuksissa ovat läsnä mielenterveysongelmien tasodiagnostinen jaottelu ja mentalisaatiokyvyn näkökulmat.

Heidi kouluttaa kehityksellisestä traumasta, päihdehäiriöistä, kiintymyssuhteiden sekä varhaisten suhteiden erityisestä merkityksestä, mielenterveyshäiriöiden tasodiagnostiikasta sekä kiintymyssuhdetrauman ja epävakauden hoitoon kehitettyä Minätilatyöskentely-menetelmää.

Neuropsykiatrinen valmentaja, kouluttaja ja tietokirjailija  Marianne Kulmala.

Mariannella on yli 20 vuoden kokemus lastensuojelutyöstä sekä neuropsykiatrisesta valmennuksesta ja erittäin laaja kokemus ja osaaminen neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavien lasten ja heidän perheidensä kanssa toimimisesta. Marianne on kouluttanut jo vuosia neuropsykiatrisista erityispiirteistä sekä vaikuttavasta työotteesta ja työskentelytavoista tämän asiakasryhmän kanssa. Hän kouluttaa myös neuropsykiatrisia valmentajia. Marianne saa kouluttajana kiitosta koulutustensa käytännönläheisyydestä sekä lämpimästä ja asiantuntevasta tavastaan olla kouluttamiensa aiheiden äärellä. Marianne on myös kirjoittanut tietokirjoja.

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutuksen hinta on 142,60  euroa (sis. ALV 24 %)

Ilmoittautuminen on avoinna 12.9.2024 saakka. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin koulutukseen sähköpostitse viimeistään vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Mikäli et ole saanut osallistumislinkkiä (eikä se ole sujahtanut roskapostikansioon), olethan yhteydessä merikratos.koulutus@merikratos.fi. Koulutuksesta ei toimiteta tallennetta.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä!

Avainlippu suomalaista palveluaMerikratos kouluttaa

Merikratos kouluttaa räätälöidysti ammattilaisia ja työyhteisöjä. Suunnittelemme mielellämme toiveidesi mukaisen koulutuksen ja teemme tarjouksen organisaatiollesi. Lähetä meille tarjouspyyntö alla olevasta painikkeesta, niin keskustellaan lisää![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]