Skip to main content
AjankohtaistaKoulutukset

24.11.2022 — Koulutus: Lastensuojeluoikeuden perusteet

By 16.8.202231 elokuun, 2022No Comments

Aika: torstai 24.11.2022 klo 9.00-15.30
Paikka: webinaari

Lastensuojelu ja lapsioikeus on viime vuosina juridisoitunut merkittävästi. Tätä kehitystä ei tule pitää negatiivisena, sillä lapsille turvattujen perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen edellyttää sääntelyä. Yksityisen ja viranomaisen asemat eivät ole tasavertaisia lastensuojelussa ja tämän vuoksi laki ohjaa lastensuojelua ja asettaa rajoitteita viranomaisen toiminnalle. 

Lastensuojelulaki antaa viranomaiselle toimivallan, oikeuden ja toisaalta myös velvollisuuden puuttua lapsen ja perheen perus- ja ihmisoikeuksiin laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä ja lapsen edun sitä välttämättä vaatiessa. Viranomaisen on aina löydettävä oikeusjärjestyksestä kuhunkin tilanteeseen soveltuva oikea ratkaisunormi.   

Koulutuksessa tarkastellaa lastensuojelun kenttää perus- ja ihmisoikeuksien valossa sekä pureudutaan lapsioikeuden keskeisiin periaatteisiin. Koulutus antaa valmiuksia ymmärtää lastensuojelulakia laajemmin lastensuojeluun vaikuttavia periaatteita ja niiden välisiä sidonnaisuuksia ja ristiriitoja.

Tervetuloa oppimaan uutta ja päivittämään vanhaa! Koulutuksessa meillä on mahdollisuus yhdessä pysähtyä arjen kysymysten äärelle ja samalla tarkastella kokonaisuuksia uusin silmin.

 

Kouluttaja:


Anna Nyrhinen
johtava lakimies
050 473 1859
anna.nyrhinen@merikratos.fi

 

Kohderyhmä:

Koulutus on suunnattu kaikille lastensuojelun ammattilaisille.

 

Hinta ja ilmoittautuminen:

Koulutuksen hinta on 303,80 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 245 euroa / osallistuja)

Ilmoittauduthan koulutukseen 20.11.2022 mennessä!