Skip to main content
AjankohtaistaMenneet koulutukset

9.2.2023 — Koulutus: Lastensuojeluoikeuden perusteet

By 21.11.20229 helmikuun, 2023No Comments

Aika: torstai 9.2.2023 klo 9.00-15.30
Paikka: webinaari

Lastensuojelu ja lapsioikeus on viime vuosina juridisoitunut merkittävästi. Tätä kehitystä ei tule pitää negatiivisena, sillä lapsille turvattujen perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen edellyttää sääntelyä. Yksityisen ja viranomaisen asemat eivät ole tasavertaisia lastensuojelussa ja tämän vuoksi laki ohjaa lastensuojelua ja asettaa rajoitteita viranomaisen toiminnalle. 

Lastensuojelulaki antaa viranomaiselle toimivallan, oikeuden ja toisaalta myös velvollisuuden puuttua lapsen ja perheen perus- ja ihmisoikeuksiin laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä ja lapsen edun sitä välttämättä vaatiessa. Viranomaisen on aina löydettävä oikeusjärjestyksestä kuhunkin tilanteeseen soveltuva oikea ratkaisunormi.   

Koulutuksessa tarkastellaan lastensuojelun kenttää perus- ja ihmisoikeuksien valossa sekä pureudutaan lapsioikeuden keskeisiin periaatteisiin. Koulutus antaa valmiuksia ymmärtää lastensuojelulakia laajemmin lastensuojeluun vaikuttavia periaatteita ja niiden välisiä sidonnaisuuksia ja ristiriitoja.

Tervetuloa oppimaan uutta ja päivittämään vanhaa! Koulutuksessa meillä on mahdollisuus yhdessä pysähtyä arjen kysymysten äärelle ja samalla tarkastella kokonaisuuksia uusin silmin.

 

Kouluttaja:


Anna Nyrhinen
johtava lakimies
050 473 1859
anna.nyrhinen@merikratos.fi

 

Kohderyhmä:

Koulutus on suunnattu kaikille lastensuojelun ammattilaisille.

 

Hinta ja ilmoittautuminen:

Koulutuksen hinta on 303,80 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 245 euroa / osallistuja)

Ilmoittautuminen on päättynyt.