Skip to main content
Ajankohtaista

Blogi: ”Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa” -työntekijän kokemuksia sijaiskodin arjesta

By 20.8.2020No Comments

Olin ennen Hemmilään tuloani työskennellyt monessa eri sijaishuoltopaikassa ja tulevaisuuden haaveenani oli löytää paikkani ohjaajana kodinomaisessa, arvoiltaan oikeanlaisessa työpaikassa.

Sain vakituisen paikan Aapeluskoti Hemmilästä sen avauduttua 2013. Sain olla mukana alusta asti luomassa Hemmilän henkeä ja rakentamassa sen arkistruktuureja, luomassa vankkaa ja toimivaa pohjaa niin sinne sijoitetuille lapsille kuin työntekijöillekin. Aapeluskotien arvot ja kodinomaisuus ovat ”se juttu”, jota arvostan. Tiimimme koostuu samanhenkisistä eri ikäisistä naisista ja miehistä ja parempia kollegoita en voisi itselleni toivoa. Heidän kanssaan on ilo työskennellä. Alkuvuodesta tuli täyteen 7 vuotta Hemmilässä, enkä päivääkään vaihtaisi pois – yhdessä on koettu paljon ainutlaatuisia hetkiä ja retkiä, iloja ja suruja – elämän makuista elämää.

Merkittävää on myös pitkäjänteinen ja kiintymyssuhdekekeskeinen työskentelytapa ja se, että siihen annetaan aikaa ja sitä arvostetaan. Olen saanut olla saman lapsen omaohjaajana alusta asti. Saan toteuttaa myös itselleni rakkaita harrastuksia työssäni: luonnossa olemista ja retkeilyä lasten kanssa,  sekä valokuvausta vastaten mm. lasten valokuvauksellisesta dokumentoinnista heidän sijaishuoltoajastaan.

Työntekijöinä meistä pidetään hyvää huolta ja meillä on hyvät henkilöstöedut. Omasta kokemuksestani myös työntekijän ja työnantajan vuorovaikutus toimii. ”Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa” pitää paikkansa tässäkin asiassa.

-Krisse-

Metsä lumoaa :)