Skip to main content

Koulutusten tekniset ohjeet

Merikratoksen etäkoulutukset järjestetään pääsääntöisesti koulutuksesta riippuen joko Microsoft Teamsissa tai Zoom -palveluissa. Tässä ohjeessa esitellään kyseisten palveluiden peruskäyttöön liittyviä asioita, jotka olisi hyvä mahdollisesti tietää.

1. Yleiset ohjeet

Kaikissa koulutuksissa, oli ne sitten Teamsissa, Zoomissa tai jossain toisella alustalla järjestetyissä, olisi hyvä varmistaa, että perusteet ovat kunnossa.

1.1. Tietotekniset välineet

Koulutuksiin osallistuminen vaatii vähintäänkin joko tietokoneen, tabletin tai puhelimen. Tietokone on toimivuudeltaan paras vaihtoehto. Oli laite mikä tahansa, sen tulee olla sen verran uusi ja hyvin toimiva, että siinä riittää tehot koulutukseen osallistumiseen.

Saatat myös tarvita kameraa ja mikrofonia, mikäli koulutuksessa osallistetaan osallistujia. Useimmissa tietokoneissa on sisäänrakennettu kamera ja käytännössä kaikista laitteista löytyy nykyään mikrofoni. On kuitenkin hyvä testata etukäteen, että ne toimivat ongelmitta.

1.2. Verkkoyhteys

Tarvitset riittävän nopean ja vakaan verkkoyhteyden, jotta verkkokoulutukseen osallistuminen onnistuu ongelmitta.

Voit testata verkkoyhteydesi esimerkiksi täällä. Riittävä nopeus olisi yli 8 Mbps lataus ja yli 3 Mbps lähetysnopeus. Hyvä nopeus olisi yli 20 Mbps lataus ja yli 10 lähetys. Voit myös testata olisiko verkkosi nopeampi, mikäli käytät puhelintasi ns. hotspottina.

1.3. Rauhallinen työskentelytila

Tarvitset tietenkin myös tilan, jossa voit työskennellä mahdollisimman häiriöttä. Jos koulutuksessa on esim. pienryhmätiloja tai käytät mikrofonia / kameraa koulutuksen aikana muutoinkin, on kohteliasta muitakin kanssaopiskelijoita kohtaan, että osallistumisesi ei aiheuta heille ylimääräisiä häiriöitä. Suljethan siis aina mikrofonisi kun et sitä tarvitse, etenkin jos tilasi ei ole täysin häiriötön.

3. Teams-ohjeet

Tulee myöhemmin.