Skip to main content

Zoomin käyttöopas

Tässä ohjeessa kuvataan Zoomin käyttöön liittyviä perusteita. Zoom on yksi Merikratoksen käyttämistä alustoista verkkokoulutuksiin ja -kokouksiin.

1. Tietokone, tabletti vai puhelin?

Zoomia voi käyttää tietokoneella, tabletilla ja puhelimella, kunhan laite on riittävän uusi ja siinä on riittävän tuoreet päivitykset.

1.1. Tietokone

Parhaan kokemuksen saa, kun Zoomia käyttää tietokoneella. Windows, Mac ja Linux -käyttöjärjestelmät toimivat kaikki.

Koulutuksiin voi osallistua joko asentamalla Zoomin applikaation tai suoraan selaimesta käsin. Sovelluksen asentaminen on suositeltu vaihtoehto, mutta mikäli se ei ole vaihtoehto syystä tai toisesta, Chrome, Firefox ja Edge ovat myös käypiä vaihtoehtoja.

Zoomin sovelluksen voi ladata täältä.

Suorittamalla ladattu asennusohjelma, Zoom asentuu koneellesi. Kun asennus on valmis, näet allaolevan kuvan kaltaisen näkymän. Voit sulkea pienemmän ikkunan klikkaamalla ”done” ja tämän jälkeen voit joko kirjautua sisään valitsemalla ”Sign In” tai liittyä Zoom-tapahtumaan valitsemalla ”Join a Meeting”.

Tämän jälkeen voit luoda itsellesi tunnuksen tai liittyä suoraan koulutukseen. Luodaksesi tunnus valitse ensin ”Sign in” ja tämän jälkeen ”Sign up”.

Luotuasi tunnukset, voit kirjautua Zoomissa sisään niillä.

Voit myös liittyä koulutukseen luomatta tunnusta ja kirjautumatta sisälle. Tällöin riittää, että syötät koulutuksen ID-tunnuksen ja salasanan. Muista kuitenkin asettaa itsellesi jokin tunnistettava nimi.

2. Koulutukseen liittyminen Zoom-sovelluksella

Koulutukseen liittyminen tapahtuu joko sinulle lähetettyä Zoom-linkkiä klikkaamalla tai syöttämällä Zoomiin koulutuksen tunniste (Meeting ID) ja antamalla koulutuksen salasana.

Liityttyäsi koulutuksen Zoom-huoneeseen, sinun tulee vielä sallia Zoomin käyttää äänilaitteitasi ja liittyä kokoukseen ääntä hyödyntäen. Allaolevan kuvan mukaisesti Zoom kysyy, liitytäänkö kokoukseen äänien kanssa. Valitse ”Join with Computer Audio”.

3. Koulutukseen liittyminen selaimesta

Koulutukseen liittyminen tapahtuu joko sinulle lähetettyä Zoom-linkkiä klikkaamalla tai syöttämällä Zoomiin koulutuksen tunniste (Meeting ID) ja antamalla koulutuksen salasana.

Voit myös liittyä koulutukseen ilman, että asennat Zoomin tietokonesovellusta. Klikattuasi Zoom-linkkiä, selaimesi saattaa ehdottaa, että Zoom-linkki avataan Zoom-sovelluksella tai, että Zoom-sovellus ladataan koneellesi. Valitse ”Cancel” eli kieltäydy.

Tämän jälkeen valitse ”Join from Your Browser” eli liity selaimesi kautta.