Skip to main content
Menneet koulutukset

24.3.2023 — Koulutus: Varhaisten kokemusten vaikutus lapsen myöhemmälle hyvinvoinnille

By 8.12.202229 maaliskuun, 2023No Comments

Aika: Perjantai 24.3.2023 klo 8.30-12.00
Paikka: Teams-webinaari

Usein aikuisiässä näkyvä merkittävä psyykkinen pahoinvointi, riippuvuudet, puutteet elämänhallinnassa ja hankala käytös ovat seurausta epävakaista kasvuolosuhteista. 

Lapsi sopeutuu monenlaisiin hoivakokemuksiin, mutta vaikeat varhaiset traumat ja pitkäkestoinen stressi ovat vahingollisia kehittyvälle keskushermostolle. Lapsen myöhemmän hyvinvoinnin kannalta keskeistä on se, miten hoivaava aikuinen reagoi hänen aloitteisiinsa ja miten hyväksyttävä hän on aikuisen silmissä. Mitä epävakaampi ja kaoottisempi lapsen kasvuympäristö on sitä poikkeavampia hänen selviytymiskeinonsa ovat aikuisuudessakin – ainakin ympäristön näkökulmasta katsottuna. 

Koulutus antaa ammattilaiselle tietoa siitä, miten lapsuudessa syntyneet tunne-elämän häiriöt voivat vaikuttaa asiakkaan kykyyn elää mielekästä elämää ja vaikeuttaa asiakkaan auttamista. Koulutus avaa myös konkreettisesti sitä, miksi lasta tulee tukea perheessä, jossa vanhempi oirehtii hankalalla tavalla oman taakkakertymänsä vuoksi.

Kouluttaja:

Kouluttajana toimii sosiaalihuollon palveluiden asiantuntija, kouluttaja ja työnohjaaja Heidi Helmiluoto.

Heidillä on yli 20 vuoden kokemus sekä lastensuojelutyöstä että päihde- ja mielenterveystyöstä. Heidin erityisosaamista on päihde- ja mielenterveysongelmaisten vanhempien kanssa tehtävä työ, varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen ja vauva-ajan työskentely sekä ylisukupolvisen traumatisoitumisen äärellä työskenteleminen. Heidi on kehittänyt viime vuosina myös vaikuttavaa työmenetelmää epävakaan vanhemmuuden vakauttamiseksi.

Hinta ja ilmoittautuminen

Koulutuksen hinta on 75,00 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 60,48 euroa / osallistuja)

Ilmoittauduthan koulutukseen tiistaihin 21.3.2023 mennessä!