Skip to main content
AjankohtaistaMenneet koulutukset

6.2.2024 — Maksuton webinaari: Kiintymyssuhteen erityinen merkitys

By 16.10.20237 helmikuun, 2024No Comments

Aika: tiistai 6.2.2024 klo 17.30–18.30
Paikka: Teams-webinaari

Hyvinvointi ja onnellisuus tarkoittavat meille kaikille erilaisia asioita. Samanlaiset asiat eivät tee meitä kaikkia autuaiksi- jokaisella on omat onnen reseptinsä ja haaveensa. Jotta omaan onneensa voisi yltää ja sitä elää todeksi, jokainen meistä tarvitsee kuitenkin kohtuudella kasassa pysyvän mielen ja toimintakyvyn.

Hankalien kasvuolosuhteiden tiedetään vaikuttavan merkittävästi ihmisen myöhempään selviytymiseen aikuisuudessa. Usein aikuisiässä näkyvä merkittävä psyykkinen pahoinvointi, riippuvuudet, puutteet elämänhallinnassa ja hankala käytös ovat seurausta epävakaista kasvuolosuhteista.

Lapsi sopeutuu monenlaisiin hoivakokemuksiin, mutta vaikeat varhaiset traumat ja pitkäkestoinen stressi ovat vahingollisia kehittyvälle keskushermostolle. Lapsen myöhemmän hyvinvoinnin kannalta keskeistä on se, miten hoivaava aikuinen reagoi hänen aloitteisiinsa ja miten hyväksyttävä hän on aikuisen silmissä. Mitä epävakaampi ja kaoottisempi lapsen kasvuympäristö on sitä poikkeavampia hänen selviytymiskeinonsa  voivat olla aikuisuudessakin – ainakin ympäristön näkökulmasta katsottuna.

Lyhyellä verkkoluennolla on mahdollisuus kuulla mistä kaikesta voi olla kyse, kun elämä ei suju ollenkaan niin kuin toivoisi – joko itsen tai viereltä katselevien näkökulmasta.

 

Kouluttaja

Kouluttajana toimii sosiaalihuollon palveluiden asiantuntija, kouluttaja ja työnohjaaja Heidi Helmiluoto.

Heidillä on yli 20 vuoden kokemus sekä lastensuojelutyöstä että päihde- ja mielenterveystyöstä. Heidin erityisosaamista on päihde- ja mielenterveysongelmaisten vanhempien kanssa tehtävä työ, varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen ja vauva-ajan työskentely sekä ylisukupolvisen traumatisoitumisen äärellä työskenteleminen. Heidi on kehittänyt viime vuosina myös vaikuttavaa työmenetelmää epävakaan vanhemmuuden vakauttamiseksi.

 

Hinta ja ilmoittautuminen

Webinaari on maksuton. Webinaarista ei toimiteta tallennetta.
Ilmoittautuneet ovat saaneet osallistumislinkin koulutukseen sähköpostilla maanantaina 5.2.2024 klo 10. Jos et ole saanut osallistumislinkkiä (eikä se ole sujahtanut roskapostikansioon), olethan yhteydessä merikratos.koulutus@merikratos.fi.

Ilmoittautuminen on päättynyt su 4.2.2024.

Merikratos kouluttaa

Avainlippu suomalaista palveluaMerikratos kouluttaa räätälöidysti ammattilaisia ja työyhteisöjä. Suunnittelemme mielellämme toiveidesi mukaisen koulutuksen ja teemme tarjouksen organisaatiollesi. Lähetä meille tarjouspyyntö alla olevasta painikkeesta, niin keskustellaan lisää!