Skip to main content
Ajankohtaista

Merikratos avaa uuden perhekuntoutuskeskuksen Lietoon

By 18.5.20208 kesäkuun, 2020No Comments

Näinä poikkeavina aikoina on ilo päästä kertomaan hyviäkin uutisia, jotka liittyvät Merikratoksen syksyllä avattavaan perhekuntoutuskeskus Kajoon. Olette ehkä kuulleetkin, että Kajon sijainnin ja tontin suhteen on ollut mutkia matkan varrella. Kolmas tontti toden sanoi ja nyt Kajolle on tiedossa osoite, joka ei enää muutu! Perhekuntoutuskeskus Kajo sekä Varsinais-Suomen aluetoimistomme tulevat jatkossa sijaitsemaan Liedon Vanhalinnassa. Uudet upeat Joutsen-merkki -rakennussertifikaattia tavoittelevat ja sisäilmaturvalliset rakennukset toimitetaan tontillemme kesäkuun taitteessa ja perhekuntouksen toiminta on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Johtajana voin ylpeänä todeta, että Kajossa tulee työskentelemään moniammatillinen, kokenut ja huikean osaava tiimi. Tiimiin kuuluu ohjaajia, perheterapeutti, psykologi sekä sosiaalityöntekijä. Yötyöntekijät huolehtivat perheiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista yöaikaan ja vastaava ohjaaja toimii tiimin lähiesimiehenä sekä tukena asiakastyössä. Tavoitteenamme on tuottaa aidosti vaikutusta ja hyvinvointia perheille elämänvaiheessa, jolloin he ovat eniten tuen tarpeessa.

Kuntoutuksen keskeisimmät ajatukset

Kajossa perhekuntoutusta tullaan toteuttamaan terapeuttisella ja reflektiivisellä työotteella, johon koko työryhmä sitoutuu. Viitekehys on perheterapeuttinen ja työ dialogisuuteen, kiintymyskeskeisyyteen ja vanhemman mentalisaatiokyvyn vahvistamiseen pohjautuvaa. Uskomme aitoon kohtaamiseen ja suhteiden merkitykseen. Siksi tavoite onkin luoda jokaiseen perheeseen erityinen luottamuksellinen suhde, johon turvaten perhe voi työskennellä kohti tavoitteitaan.

Kajon kuntoutuksen viikko-ohjelma koostuu jokaisen perheen yksilöllisestä kuntoutusprosessista sekä hoitavasta yhteisöllisyydestä. Uudet tilat on suunniteltu juuri Kajon kuntoutuksen tarpeisiin. Yhteisölliset tilat ovat talon sydän, mutta jokaisella perheellä on myös oma kaunis asuntonsa ja yksityisyytensä. Tarjoamme ohjaajien työkalupakkiin vaikuttavia menetelmiä, joita koko työryhmä tulee käyttämään. Näin pyrimme varmistamaan työn tasalaatuisuuden ja mielekkyyden myös työntekijöiden näkökulmasta. Kajon oma perheterapeutti työskentelee jokaisen perheen kanssa viikoittain. Psykologi ja sosiaalityöntekijä antavat myös oman osaamisensa asiakaslähtöiseen kuntoutusprosessiimme.

Uskomme, että vanhempikin tarvitsee hyväksyvää katsetta ja empaattista kuvausta, jotta ylisukupolvisuus pystytään katkaisemaan. Kajossa autetaankin vanhempaa saamaan enemmän ymmärrystä itsestään. Kaiken työn ydin on kuitenkin lapsi. Lapsi pidetään jatkuvasti näkyvänä ja elävänä vanhemman mielessä, ja samalla pyritään vahvistamaan vanhemman toimijuutta vanhempana. Meille on tärkeää tarjota perheille säännöllisesti myös hetkiä, jolloin he saavat kokea yhteistä jaettua iloa.

Seuraathan viestintäämme somessa ja verkkosivuillamme, niin saat ajantasaista tietoa Kajon aukeamisen aikataulusta. Toivomme, että saamme esitellä uuden perhekuntoutuskeskuksemme teille vielä kesän kääntyessä syksyyn.

Aurinkoa, lämpöä ja terveyttä toivottaen!

Hanna Seppälä
aluejohtaja
Merikratos Varsinais-Suomi