Skip to main content

Perhekuntoutuskeskus Kajo, Lieto

Ympärivuorokautinen perhekuntoutus tarjoaa vahvaa tukea perheille tilanteissa, joissa kotiin vietävä tuki ei ole riittävää.

Kajo avustaa vaikeiden paikkojen läpi

Syksyllä 2020 valmistunut perhekuntoutuskeskus Kajo sijaitsee Liedon Vanhalinnassa ja tarjoaa ympärivuorokautista perhekuntoutusta haastavissa elämäntilanteissa eläville 0-17-vuotiaiden lasten perheille, varhaisen vuorovaikutuksen tukea vauvaperheille sekä tukea perheen jälleenyhdistämisessä kodin ulkopuolisen sijoituksen päättyessä tai sitä harkittaessa.

Kajossa me näemme jokaisen lapsen ja aikuisen erityisinä yksilöinä ja olemme kiinnostuneita jokaisen tarinasta. Pyrimme kuntoutuksen aikana löytämään perheen omat vahvuudet ja voimavarat jokaisen tarpeita kunnioittaen. Työryhmän tavoite on luoda jokaiseen perheenjäseneen erityinen luottamuksellinen suhde, johon turvaten perhe voi työskennellä kohti tavoitteitaan.

Kajossa kuntoutustyötä tekee kokenut ja ammattitaitoinen, moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu ohjaajien lisäksi perheterapeutti, psykologi sekä sosiaalityöntekijä. Koko henkilökunta on sitoutunut työskentelemään terapeuttisella ja reflektiivisellä työotteella. Tutkimme perhesysteemiä ja hoidamme perheen sisäisiä vuorovaikutussuhteita. Kuntoutukseen kuuluu myös vanhemman oma tiivis työskentely. Kajossa me uskomme yhteisöllisyyden kuntouttavan ja siksi kuntoutuksen rakenteessa kulkeekin mukana myös vahva yhteisöllisyys.

Kuntoutusprosessi ja käytettävät menetelmät ovat vaikuttavaa perhekuntoutustyötä tukevia. Kaiken työskentelymme ydin on lapsen turvallisen sekä iänmukaisen kasvun ja kehityksen turvaaminen. Lapsi pidetään koko kuntoutuksen ajan vanhemman mielessä elävänä ja näkyvänä, vanhemmuutta tukien ja vahvistaen.

Tarjoamme asiakasperheidemme vastuusosiaalityöntekijöille mahdollisuuden osallistua työryhmämme case-työnohjaukseen kuntoutusjakson aikana. Tämä mahdollisuus sisältyy palvelumme hintaan. Työnohjaukseen voi osallistua tarvittaessa etäyhteydellä.

Kysy lisää! Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Hanna Seppälä, aluejohtaja
050 567 6605
hanna.seppala@merikratos.fi

Ohjaajat: 050 344 6711
kajo@merikratos.fi

Osoite: Pohjoisrinteentie 4, 21410 Lieto

Huom! Kaikki navigaattorit eivät vielä tunnista osoitetta. Mikäli osoitetta ei löydy, laitathan navigaattoriin osoitteeksi Metsolantie. Pohjoisrinteentie on Metsolantien viereinen katu.

Turun suunnasta kulkee bussilinja 6 Hämeentietä (pysäkki Vanhalinna).