Skip to main content
AjankohtaistaKoulutukset

26.4.2024 — Koulutus: Traumainformoitu työote 2

By 9.11.202310 marraskuun, 2023No Comments

Koulutus: Traumainformoitu työote 2 (3,5 h)
Keinoja traumatisoituneen ihmisen kohtaamiseen

Aika: perjantai 26.4.2024 klo 9–12.30
Paikka: Teams-webinaari

Trauma ei ole vain yksilössä syntynyt kokemus, vaan  se juontuu useimmiten siitä, että meidät on jätetty yksin hankalissa tai sietämättömissä tilanteissa. Potentiaalisesti traumatisoivan kokemuksen korjaantumien vaatii turvallisen toisen ihmisen kanssa tehtyä yhteissäätelyä. 

Traumatisoituneelle oman autonomisen hermoston reaktioiden havainnointi ja sen säätelyn harjoitteleminen tukee hermoston muovautumista tasapainoisempaan tilaan. Hermoston vakautta voidaan vahvistaa säännöllisillä arjen rutiineilla ja monenlaisin harjoituksin. 

Traumaorientoitunut työote vähentää usein ihmisten häpeän taakkaa, kun he alkavat ymmärtää omien oireidensa takana vaikuttavat ylisukupolviset traumataakat ja mahdollisen rakenteellisen väkivallan. 

Kun kokemuksemme traumasta yhdistyvät osaksi identiteettitarinaamme, muistomme eivät unohdu, mutta siihen liittyvät hermostolliset reaktiot vaimenevat. 

Koulutuksen toisessa osassa tuodaan erilaisia keinoja auttaa itseämme ja asiakasta säätelytaitojen vahvistamisessa, luodaan yhdessä ”työkalupakkia” oireiden hallintaan ja kehollisten reaktioiden helpottamiseen sekä vahvistetaan omaa turvallisuuden kokemustamme ja omia suojautumisen keinoja vaativan työmme äärellä. 

Traumainformoidusta työotteesta järjestetään myös koulutus osa 1 Miten tunnistaa traumatisaatio vuorovaikutuksessa? perjantaina 5.4.2024, johon ilmoittautuminen on mahdollista 29.3.2024 asti.

Kouluttaja

Satu Deraz on koulutukseltaan kriisi- ja traumapainotteinen vakauttava perhepsykoterapeutti, jonka pitkäaikaisena sydämentyönä ovat traumatisoituneet lapset ja heidän perheensä sekä ylisukupolvisen traumatisaation huomaaminen ja pysäyttäminen. Satulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus lastensuojelutyöstä niin sijaishuollossa kuin avohuollon puolella. Kehollisuus, vakauttava työote sekä työntekijän omien säätelykeinojen lisääminen ovat keskeisiä teemoja Satun koulutuksellisessa lähestymistavassa. Viitekehyksenä lisäksi kiintymyssuhteet ja niiden merkitys vuorovaikutuksessa sekä traumanäkökulman huomiointi.

Hintaja ja ilmoittautuminenAvainlippu suomalaista palvelua

Koulutuksen hinta on 142,60 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 115 euroa / osallistuja)

Ilmoittauduthan mukaan 19.4.2024 mennessä!

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ!

Merikratos kouluttaa

Merikratos kouluttaa räätälöidysti ammattilaisia ja työyhteisöjä. Suunnittelemme mielellämme toiveidesi mukaisen koulutuksen ja teemme tarjouksen organisaatiollesi. Lähetä meille tarjouspyyntö alla olevasta painikkeesta, niin keskustellaan lisää!