Koulutus: Traumainformoitu työote 2 (3,5 h)
Keinoja traumatisoituneen ihmisen kohtaamiseen
Aika: perjantai 26.4.2024 klo 9–12.30
Paikka: Teams-webinaari
Trauma ei ole vain yksilössä syntynyt kokemus, vaan se juontuu useimmiten siitä, että meidät on jätetty yksin hankalissa tai sietämättömissä tilanteissa. Potentiaalisesti traumatisoivan kokemuksen korjaantumien vaatii turvallisen toisen ihmisen kanssa tehtyä yhteissäätelyä.
Traumatisoituneelle oman autonomisen hermoston reaktioiden havainnointi ja sen säätelyn harjoitteleminen tukee hermoston muovautumista tasapainoisempaan tilaan. Hermoston vakautta voidaan vahvistaa säännöllisillä arjen rutiineilla ja monenlaisin harjoituksin.
Traumaorientoitunut työote vähentää usein ihmisten häpeän taakkaa, kun he alkavat ymmärtää omien oireidensa takana vaikuttavat ylisukupolviset traumataakat ja mahdollisen rakenteellisen väkivallan.
Kun kokemuksemme traumasta yhdistyvät osaksi identiteettitarinaamme, muistomme eivät unohdu, mutta siihen liittyvät hermostolliset reaktiot vaimenevat.
Koulutuksen toisessa osassa tuodaan erilaisia keinoja auttaa itseämme ja asiakasta säätelytaitojen vahvistamisessa, luodaan yhdessä ”työkalupakkia” oireiden hallintaan ja kehollisten reaktioiden helpottamiseen sekä vahvistetaan omaa turvallisuuden kokemustamme ja omia suojautumisen keinoja vaativan työmme äärellä.
Traumainformoidusta työotteesta järjestetään myös koulutus osa 1 Miten tunnistaa traumatisaatio vuorovaikutuksessa? perjantaina 5.4.2024, johon ilmoittautuminen on mahdollista 29.3.2024 asti.
Kouluttaja
Satu Deraz on koulutukseltaan kriisi- ja traumapainotteinen vakauttava perhepsykoterapeutti, jonka pitkäaikaisena sydämentyönä ovat traumatisoituneet lapset ja heidän perheensä sekä ylisukupolvisen traumatisaation huomaaminen ja pysäyttäminen. Satulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus lastensuojelutyöstä niin sijaishuollossa kuin avohuollon puolella. Kehollisuus, vakauttava työote sekä työntekijän omien säätelykeinojen lisääminen ovat keskeisiä teemoja Satun koulutuksellisessa lähestymistavassa. Viitekehyksenä lisäksi kiintymyssuhteet ja niiden merkitys vuorovaikutuksessa sekä traumanäkökulman huomiointi.
Hintaja ja ilmoittautuminen
Koulutuksen hinta on 142,60 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 115 euroa / osallistuja)
Ilmoittautuminen on päättynyt. Koulutuksesta ei toimiteta tallennetta.
Osallistumislinkki koulutukseen ilmoittautuneille lähetetään viimeistään vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Jos et ole saanut osallistumislinkkiä (eikä se ole sujahtanut roskapostikansioon), olethan yhteydessä osoitteeseen merikratos.koulutus@merikratos.fi
Merikratos kouluttaa
Merikratos kouluttaa räätälöidysti ammattilaisia ja työyhteisöjä. Suunnittelemme mielellämme toiveidesi mukaisen koulutuksen ja teemme tarjouksen organisaatiollesi. Lähetä meille tarjouspyyntö alla olevasta painikkeesta, niin keskustellaan lisää!