Skip to main content
Ajankohtaista

Blogi: Sijaishuollosta hyvät eväät elämään

By 16.5.2022No Comments

     
Aapeluskoti Riihinen on ollut kotini seitsemän vuoden ajan. Muutin Riihiselle 13-vuotiaana ja muistan edelleen kirkkaasti muuttopäiväni. Minut otettiin hyvin vastaan ja olin muutosta innoissani. Sain erikoisluvan asua Riihisellä täysi-ikäistymiseni jälkeen, joten muutin omilleni vasta 20-vuotiaana.

En koskaan kokenut häpeää lastenkodissa asumisesta, ja toinkin usein kavereita mielelläni sinne kylään. Pidin erityisesti Riihisen kodinomaisuudesta ja siitä, että siellä työskentelevät ohjaajat saivat paikan todella tuntumaan kodilta. Vietin todella paljon aikaa Riihisellä ja tykkäsin touhuta kaikkien ohjaajien kanssa. Minua tuettiin harrastuksissani ja pääsin monenlaisille reissuille asumiseni aikana; joskus jopa ulkomaille! Kokonaisuudessaan muistoni Riihisellä asumisesta ovat todella positiivisia ja ei kulu päivääkään ilman että niitä aikoja muistelisin. Olen edelleen aktiivisesti yhteydessä silloisiin omaohjaajiini ja he ovat edelleen tukenani tarvittaessa. Monet siellä asuneista nuorista ovat myös ystäviäni edelleen.

     

Olen aina intoillut kaikista juhlapyhistä, ja parhaat muistoni Riihiseltä kohdistuukin näihin ajankohtiin. Sain aina olla järjestämässä kaikkia juhlapyhiä ja lähes poikkeuksetta ne Riihisellä vietinkin. Halloweenina koristelin joka vuosi taloa aina useita tunteja ja välillä kutsuin juhliin myös omia ystäviäni. Pidin todella paljon siitä, miten ohjaajat ottivat nuorten toiveita huomioon ja saimme aina olla haluamamme verran mukana järjestelytouhuissa. Ammattikoulusta valmistuessani minulle järjestettiin upeat valmistujaisjuhlat, joihin sain kutsua paljon sukulaisiani ja ystäviäni. Myös rippijuhlani järjestettiin Riihisellä.

           

Opiskelen tällä hetkellä sosionomiksi Turun ammattikorkeakoulussa. Uskon lastenkodissa asumisen olevan suurin syy sille, miksi tälle alalle päädyin. Haluan päästä tekemään töitä nuorten kanssa ja uskon taustani ja kokemusteni auttavan minua tulevissa työtehtävissäni. Haluan päästä antamaan nuorille yhtä positiivisia kokemuksia kuin itse koen saaneeni. Olen todella onnellinen kaikesta, mikä minulle Riihisellä asuessani mahdollistettiin ja miten hyvät lähtökohdat ja työkalut sain itsenäiseen elämään.

 

Lyttis 24 v