Järjestämme syksyllä 2022 Mikkelissä kiintymyskeskeisen lastensuojelutyön koulutuksen
Koulutuksessa opit tunnistamaan erilaisia kiintymyssuhdemalleja ja saat lisäymmärrystä traumatisaatiosta sekä siitä, miten traumatisaatio näkyy lasten ja nuorten oireilussa. Koulutus vahvistaa sinua ammattilaisena kohtaamaan traumatisoituneita lapsia terapeuttisella työotteella. Koulutus antaa erilaisia keinoja ja työkaluja lasten kanssa toimimiseen arjessa sekä vahvistusta omille säätelytaidoille vakauttavan työotteen keinoin.
Koulutuksen rakenne ja sisältö
OSA A
KIINTYMYSSUHTEIDEN PERUSTEET
Lähijakso 15.-16.9.2022
Ryhmätyönohjaus (2 h) viikolla 39
- Mikä on kiintymyssuhde?
- Kiintymyssuhde ja muut käyttäytymissysteemit
- Mentalisaatio: kyky pitää mieli mielessä
- Hyvä ja huono hoiva
- Kiintymysmallit ja niiden vaikutus kehitykseen
OSA B
KIINTYMYSSUHTEIDEN HÄIRIÖT JA TRAUMAT
Lähijakso 13.-14.10.2022
Ryhmätyönohjaus (2 h) viikolla 44
- Traumanäkökulma
- Häiriöiden ja traumojen tunnistaminen ja hoito
- Stressi, säätelypulmat ja häpeän mekanismi
OSA C
TERAPEUTTINEN VANHEMMUUS ARJESSA
Lähijakso 1.-2.12.2022
Ryhmätyönohjaus (2 h) viikolla 49
- Mikä auttaa?
- PLACE-asenne sekä kiintymyskeskeinen ja vakauttava työote arjen työvälineinä
- Empatia ja peilisolut
- Työntekijän oman säätelyn tuki
- Ryhmädynamiikan merkitys terapeuttisessa työotteessa
Lähiopetuspäivät järjestetään Mikkelissä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) tiloissa osoitteessa Patteristonkatu 3.
Työnohjaustapaamiset järjestetään etäyhteyksillä (Teams), ja niiden tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan koulutuksen alkaessa.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään kiintymyssuhteissaan traumatisoituneita lapsia ja nuoria. Koulutus on käytännönläheinen ja sen rakenteet tukevat koulutuksen sisältöjen omaksumista arjen työhön. Koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi lastensuojelun ammattilaisille mm. avohuollossa, sijaishuollossa ja perhehoidossa. Koulutuksessa huomioidaan osallistujien erilaiset asiakaskohderyhmät.
Kouluttajat
Satu Deraz on koulutukseltaan kriisi- ja traumapainotteinen erityistason perhepsykoterapeutti, jonka pitkäaikaisena sydämentyönä on ollut traumatisoituneet lapset ja heidän perheensä. Satulla on kahdenkymmenen vuoden kokemus lastensuojelutyöstä niin sijaishuollossa kuin avohuollonkin puolella. Kehollisuus, vakauttava työote sekä työntekijän säätelykeinot ovat keskeisiä teemoja Satun koulutuksellisessa lähestymistavassa. Satu toimii nykyisin kliinisessä asiakastyössä perhepsykoterapeuttina, lähityön esimiehenä Merikratoksen Varsinais-Suomen avopalveluiden psykoterapeuttien tiimissä sekä kouluttaa ja konsultoi eri verkostoissa.
Koulutukseen liittyvissä työnohjaustapaamisissa työnohjaajina toimivat psykologi Wilma Nurminen ja psykoterapeutti Anu Vesaniemi.
Hinta ja ilmoittautuminen
Koulutuksen hinta on 892,80 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
( veroton hinta 720 euroa / osallistuja)
Lisätiedot sekä ilmoittautumiset koulutukseen 8.9.2022 mennessä:
niina.haapiainen@merikratos.fi, puh. 050 354 1194