Aika: keskiviikko 23.11.2022 klo 9.00-15.30
Paikka: etäyhteydellä (Zoom)
Oletko joutunut ottamaan työssäsi vastaan epäasiallista käytöstä hyökkäävältä, syyttelevältä tai jopa aggressiiviselta aikuiselta asiakkaalta, tai yrittänyt kaikin tavoin päästä yhteyteen kuoreensa vetäytyvän, itsetuhoisen tai vaikeasti luottamussuhteeseen houkuteltavan asiakkaan kanssa? Pyrkimyksesi on hyvä, luotat omiin vuorovaikutustaitoihisi ja näet asiakkaan tarvitsevan apuasi, mutta yhteistyöhön pääseminen on hankalaa ja asiakas saattaa herättää normaalia voimakkaampia vastatunteita myös sinussa työntekijänä. Mikäli työskentelet lastensuojelussa, olet ehkä joutunut pohtimaan vakavasti, onko työskentely haastavasti käyttäytyvän vanhemman kanssa riittävän vaikuttavaa lapsen kasvun turvaamiseksi.
Luultavasti olet ollut tekemisessä asiakkaan kanssa, joka kärsii tunne-elämän epävakaudesta. Epävakaan käytöksen taustalta löytyy inhimillisiä ja selittäviä tekijöitä, mutta lohdullista on, että tällaisen asiakkaan kanssa on mahdollista päästä myös vaikuttavaan ja hyvään yhteistyösuhteeseen.
Koulutus tarjoaa ymmärrystä tunne-elämän epävakaudesta, sen taustatekijöistä sekä vaikutuksista asiakkaan arkeen ja vuorovaikutussuhteisiin.
Keskeiset sisällöt:
- Tunne-elämän epävakauden taustatekijät ja vaikutukset arjessa
- Epävakauden vaikutus vuorovaikutussuhteisiin
- Epävakauden kohtaaminen asiakastyössä, työntekijän työote ja vaikuttavat hoitomuodot
Koulutus koostuu yhdestä etäopetuspäivästä, joka toteutetaan reaaliaikaisesti Zoom-etäyhteydellä. Koulutus sisältää teoriatietoa epävakauden taustalta, arjen esimerkkejä asiakastyöstä sekä käytännön työkaluja oman työn tueksi epävakaiden asiakkaiden kohtaamiseen. Koulutettavilla on mahdollista päästä myös vuorovaikutukseen pienryhmäkeskustelujen kautta aiheen tiimoilta.
Kenelle:
Koulutus on suunnattu kuntouttavaa asiakastyötä aikuisten asiakkaiden ja/tai perheiden kanssa tekeville sosiaalihuollon ja lastensuojelun ammattilaisille, mutta soveltuu myös muille aiheesta kiinnostuneille sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille.
Kouluttaja:
Hanna Seppälä
lastensuojelun asiantuntija,
aluejohtaja Merikratos Varsinais-Suomi ja perhekuntoutuskeskus Kajo
Hinta ja ilmoittautuminen:
Koulutuksen hinta on 124 euroa (sis. ALV 24 %) / osallistuja
(veroton hinta 100 euroa / osallistuja)
Koulutus löytyy Turun ammattikorkeakoulun täydennyskoulutustarjonnassa.
Ilmoittauduthan koulutukseen 16.10.2022 mennessä!