Skip to main content
AjankohtaistaMenneet koulutukset

24.1.2023 — Webinaari: Korvaamattoman tärkeä vauvavuosi

By 18.11.202225 tammikuun, 2023No Comments

Tervetuloa maksuttomalle verkkoluennolle!

Koulutus toteutetaan Teamsissa tiistaina 24.1.2023 klo 17.30.

 

Luennon sisältö

Hyvinvointi ja onnellisuus tarkoittavat meille kaikille erilaisia asioita. Samanlaiset asiat eivät tee meitä kaikkia autuaiksi – jokaisella on omat onnen reseptinsä ja haaveensa. Jotta omaan onneensa voisi yltää ja sitä elää todeksi, jokainen meistä tarvitsee kuitenkin kohtuudella kasassa pysyvän mielen ja toimintakyvyn.

Hankalien kasvuolosuhteiden tiedetään vaikuttavan merkittävästi ihmisen myöhempään selviytymiseen aikuisuudessa. Usein aikuisiässä näkyvä merkittävä psyykkinen pahoinvointi, riippuvuudet, puutteet elämänhallinnassa ja hankala käytös ovat seurausta epävakaista kasvuolosuhteista.

Lapsi sopeutuu monenlaisiin hoivakokemuksiin, mutta vaikeat varhaiset traumat ja pitkäkestoinen stressi ovat vahingollisia kehittyvälle keskushermostolle. Lapsen myöhemmän hyvinvoinnin kannalta keskeistä on se, miten hoivaava aikuinen reagoi hänen aloitteisiinsa ja miten hyväksyttävä hän on aikuisen silmissä. Mitä epävakaampi ja kaoottisempi lapsen kasvuympäristö on sitä poikkeavampia hänen selviytymiskeinonsa voivat olla aikuisuudessakin – ainakin ympäristön näkökulmasta katsottuna.

Lyhyellä verkkoluennolla on mahdollisuus kuulla mistä kaikesta voi olla kyse, kun elämä ei suju ollenkaan niin kuin toivoisi – joko itsen tai viereltä katselevien näkökulmasta.

 

Kouluttaja

Kouluttajana toimii sosiaalihuollon palveluiden asiantuntija, kouluttaja ja työnohjaaja Heidi Helmiluoto.

Heidillä on yli 20 vuoden kokemus sekä lastensuojelutyöstä että päihde- ja mielenterveystyöstä. Heidin erityisosaamista on päihde- ja mielenterveysongelmaisten vanhempien kanssa tehtävä työ, varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen ja vauva-ajan työskentely sekä ylisukupolvisen traumatisoitumisen äärellä työskenteleminen.

 

Hinta ja ilmoittautuminen

Luento on maksuton.

Ilmoittauduthan 22.1.2023 mennessä!

Tutustu myös muihin koulutuskalenteristamme löytyviin koulutuksiin!